* ייצור ישראלי - כשאיכות ויופי נפגשים.. * תשלום בBit ואשראי מאובטח * משלוח חינם עד אלייך ברכישה ב199 ₪ * עד 50% הנחה על כל החורף * החלפה / החזרה שליח עד אלייך

שירות לקוחות:
073-374-2220

נעלי נשים במרכז – ההסטוריה של הנעליים

היום, איתור נעלי נשים במרכז הוא כבר עניין שבשגרה. כמעט בכל בילוי בקניון תגלו עשרות שקיות של מותגי הנשים הידועים. כמובן, שעם תחילת העידן הדיגיטלי הצריכה של פריט לבוש זה עברה גם לאינטרנט בחנויות כמו של בקתת העור. אך האם תהיתם אי פעם מהי ההיסטוריה של פריט זה? מתי נשים התחילו למלא את הארון בנעליים. בפוסט קצר זה ננסה לצלול אל ההיסטוריה של הנעליים ותגלו איך הן הפכו מפריט פונקציונלי לאביזר אופנה לכל דבר.

הנעליים התחילו במקומות שונים בעולם

הנעליים למעשה לא התחילו במקום אחד, ככל הנראה. ניתן למצוא נעליים בחפירות ממסופוטמיה וכמובן גם מסין העתיקה.
מי שמכיר את המוקסינים של ימינו ישמח לגלות כי זו הייתה צורת הנעל, מעור, באזורים שונים ששייכים היום לים התיכון. הנעליים הללו היו נפוצות מאוד בשנים 1600 עד 1200 לפני הספירה.
מעליהן, נהוג היה ללבוש נעליים שדומות לסירות, שנבנו מקני סוף ארוכים, כדי להעניק לנעל יכולת לבודד אותה מנוזלים שונים. מן הסתם, קניית נעלי נשים בעבר הרחוק היתה מבוססת בעיקר על התפקיד הפונקציונלי שלהן. מעט דומה למי שקונה היום מגפיים יציבות אך לא מאוד יפות לחורף.

נעליים שמתאימות לכף הרגל – ברומא

הרומאים החלו לתכנן נעליים שיהיו בעיצוב אישי יותר. הסנדלים המוכרות לנו כל כך. כבר אז היה נהוג עיצוב יוניסקס – נעל שמתאימה גם לגברים וגם לנשים.
הידעתם כי לפני כן נעל של רגל שמאל היתה זהה לזו של רגל ימין? לקח לנו כמה מאות שנים להבין שיש הבדלים בין כפות הרגליים שמשליכות גם על עיצוב הנעל.
בסין, לעומת זאת, כף הרגל הנשית הייתה צריכה להיות קטנה ככל האפשר. לכן, מנעו את גדילתן והנעל זכתה להיות המעטפת לרגל הנשית. נעליים אלה תוכננו ממשי, כותנה ורקמות עשירות. הנשים היו זוכות כבר אז לזוגות נעליים רבים ששימשו לא פחות מתכשיט. למעשה, חלקן אפילו המשיכו לשמור על נעליהן עד יומן האחרון. כיום, כמובן, כל מי שקונה נעלי נשים במרכז או בכל חלק בארץ זוכה לנעל המותאמת לכל רגל באופן מיטבי ולא ההיפך.

נעלי נשים במרכז – המאות ה-15 עד ה-17

עוד לפני המרכז של ישראלי – נעלי נשים במרכז של ערים גדולות היו חלק מהמודה. למעשה, סנדלים ויצרני נעליים היו מגיעים לבתי העשירים במקום שהם יגיעו לחנות. ממש כמו הזמנה של חליפה יוקרתית כיום. עם השנים הנעלים התפתחו ונוצרו מגוון רחב של סגנונות בתקופת הרנסנס, בוהן מרובעת היתה נחשבת ליוקרתית בעוד בוהן עגולה נחשבה ללבוש של המעמד הנמוך יותר.
במאה ה-17 התחילו להופיע הפלטפורמות, שהעניקו לנשים גובה רב. בצרפת, נוספו נעליים עם עקבים בצבע אדום שמפתיע לגלות, זהו סגנון שנוצר עבור המלך צ'ארלס ומשם העיצוב המשיך גם לשאר העם. בויקיפדיה אפשר ללמוד עוד על ההיסטוריה של הנעל.

בתקופה זו, נעלי החוץ והפנים היו שונות לחלוטין. זאת משום שהנעלים בעלות העיצוב המהודר לא התאימו לשטחי החוץ. לכן, לא נדיר שתראו את הנשים נועלות קבקבים בחוץ, ונעלי סירה ועקב בתוך היכלות הריקוד המפוארים.
לסיכום, כיום כאשר קניית נעלי נשים היא עניין שבשגרה, וכול אחת יכולה להרשות לעצמה זוג נעליים חדש, אנו רק יכולים להביט לאחור ולהיזכר בהיסטוריה המיוחדת של הנעליים.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

טיפים

עקבו אחרי